Учебните помагала – най-добрият помощник за всеки ученик!

Помагала за първокласник

Учебните помагала са важна част от учебния процес. С тяхна помощ учениците затвърждават знанията си, упражняват новия материал, развиват паметта и уменията си. Част от тях са задължителни, а други – по избор за самоподготовка.

Всяко училище има свои предпочитания за помагала, които родителите плащат допълнително. Тях децата не могат да използват по своя преценка, защото те са част от задължителния материал.

С помагалата за самоподготовка ученикът работи по свое желание и по предметите, по които има нужда от допълнителни упражнения, или просто да провери знанията си. С тяхна помощ не само учи, но и се забавлява.

Помагалата дават възможност на децата да усъвършенстват уменията си , да надграждат наученото в училище и да запълнят евентуалните пропуски. Те са съобразени с учебния материал, така че да са от помощ на учениците.

Особено полезни са помагалата по английски език, с които учениците правят своите първи стъпки в опознаването му. Уроците в тях са леки и достъпни и децата се забавляват с ярките илюстрации.

Почти всички помагала включват тестове за проверка на знанията, които дават представа за нивото на ученика. Те са незаменими помощници, особено в първи клас, когато децата придобиват основни знания. Материалът се предава по интересен начин, така че да предизвика вниманието им. Има много забавни задачи и образователни игри.

Всеки родител може да избере помагалата за вкъщи, с които детето ще се упражнява по свое желание. Някои деца имат нужда от повече време у дома, за да утвърдят наученото в училище. И ако нямате възможност да го запишете на школа или частни уроци, те са най-подходящият вариант.

Освен за помагалата, трябва да помислите и за всичко необходимо от задължителния списък за първи клас, който ще ви предостави класният ръководител. Това са нещата, които вие трябва да купите преди началото на учебната година.

Списък за първи клас

Списъкът за първи клас включва:

  • Тетрадки: 10 броя с тесни и широки редове; 10 броя с големи квадратчета;
  • Два скицника;
  • Пособия за рисуване;
  • Комплект с пластелин;
  • Ученически несесер с всичко необходимо;
  • Подвързии за учебници и тетрадки, етикети и папки.

Учебната раница е може би най-вълнуващата  за учениците покупка от този списък. Тя трябва задължително да побира свободно формат А4, да бъде функционална и практична с много отделения. Имайте предвид, че в раницата трябва да има място и за кутията за храна, и за шишето с вода.

Както казахме, учебните помагала от задължителната подготовка в училище се избират от училищното настоятелство, затова не ги купувайте предварително. След започване на учебната година ще прецените какви допълнителни помагала да закупите за упражняване у дома.

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук