Раница за първокласник – какво да гледаме, когато избираме онлайн?

подходяща раница за първи клас

Това е въпросът, който ще дискутираме в настоящата статия, защото той е особено актуален през лятото, когато повечето родители на ученици започват да търсят ученически раници за първокласници или по-големи ученици след 4-5 клас. В нашата статия сме ползвали опита на един от водещите онлайн магазини за раници и чанти – Молив.BG.

1. Най важното – Възрастта и телосложението на детето

Отговорът на този въпрос и подходящите решения са дадени от традиционните производители, които отдавна са преценили какво да предложат на най-малките ученици и какви раници да изработят за по-големите и тийнейджърите. Тийнейджърите имат предпочитания към дизайна на раниците, и предпочитат той да съвпада със стила им, а не толкова удобството. При избора на раници за първолаци и ученици в най-малките класове, последната дума има родителя. Определено при учениците в малките класове надделяват анатомичните и ортопедичните модели с по-детски мотиви.

2. Тежестта на раницата

Тук важи обратното на златното правило на Мечо Пух – Колкото по-малко – толкова повече! Колкото по-малко тежи една раница – толкова по-добре. Разбира се това не трябва да става за сметка на качеството. Правилото тук е, че раницата е добре да не надминава собствено тегло от 1 кг. затова обръщайте внимание при поръчка на раница за първолак онлайн. В онлайн магазин Молив.BG може да разчитате на пълна информация за раниците – тегло, размери, описание.

3. Материята, от която е изработена раницата

При материите преобладава полиестера в материалите, които се използват и има превес над памучни и други платове, кожата и др. естествени материали. Често се използват имитации на дънков плат, и то отново от полиестер. Друг аспект от темата за материалите засяга закопчалки, катарами, копчета и най-вече циповете, чиято здравина е от голямо значение и някой път от тях зависи дълговременното използване на раницата.

4. Джобове, отделения, приспособления.

Колкото и да е красива една раница, колкото и да е здрава, тя трябва да бъде и функционална. Отделенията, джобовете, органайзери и др. спомагат за по-добро удобство и организация на пособията и учебниците в нея. Модерните раници имат и отделения за мобилен телефон, както и мултимедийни джобове и приспособления за слушане на музика.

5. Ергономия и анатомични характеристики на раницата

За раниците за първи клас препоръчваме на 100% да обърнете внимание на тези характеристики и най-вече – гърба на раницата да е твърд и подплатен с дишаща материя, широки удобни презрамки с регулиране, колан за придържане на презрамките, твърдо дъно, малка тежест.

6. Марка на раницата

Съветът ни е да се насочите към раница от изпитана марка. Не се подлъгвайте по желанието на първолака раницата му да е например с любимите му герои. Раницата за първолак трябва да е преди всичко здрава и качествена, което се гарантира от по-известните марки като Herlitz, Lego, Ars Una, Pulse, Gabol, Belmil и други, които може да намерите също в Молив.BG.

В следваща статия, която сме замислили, ще пишем повече за отделните марки раници, а сега Вие вече знаете, как да изберете раница, а ако имате нужда от помощ – експертите от Молив.BG са винаги на линия онлайн на www.moliv.bg

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук