Пазаруване за бебето: Най-добрите съвети от опитни родители 

бебешки стоки

Сега, когато раждането на бебето ви е минало, вече сте у дома и се радвате на новия член на семейството,  е време да свалите списъка с бебешки стоки от хладилника и да се отправите към магазина (или компютъра). Но преди да се разпилеете за хубави неща, уверете се, че сте взели това, от което се нуждаете и най-вече, че сте открили най-добрият бебе магазин, от който да закупите всичко, от което вашето бебе се нуждае, защото комфортът и удобството му със сигурност са приоритет за вас

Вероятно вече месеци наред нямате търпение да се доберете до щанда на магазина (или до компютъра) и да започнете да купувате бебешки принадлежности (трудно е да устоите на тези твърде сладки дрешки и играчки), но нарастващите разходи по време на бременността (да не говорим за спестяванията за бъдещото ви бебе), може би ограничават покупките ви.

Преди да купите или да получите оборудване, което няма да ви трябва или няма да можете да използвате, уверете се, че сте се запознали с някои задължителни бебешки принадлежности и как да ги използвате оптимално. Тези съвети за пазаруване могат да ви спестят малко пари (и няколко пътувания до ужасяващото гише за връщане на стоки с малкото бебе на ръце).

Когато става въпрос за закупуване на оборудване, което се предлага с широка гама- дрънкалки, бебешки шезлонги, люлки, бебефони и други, прочетете за продуктите, преди да ги купите, за да намерите подходящия за вас модел. Чудите се дали трябва да се спрете на високотехнологичен модел или можете да пробвате с нискотехнологичен? Освен,  че можете да сравнявате продукти, използвайте съветите, които могат да ви дадат други майки- помолете ги да ви споделят мнението си – своите плюсове и минуси за любимите си продукти, защото никоя информация не е по-ценна от тази на родител, който вече е минал по този път.

Разбира се, подаръците на вече ползвани от други майки и бебета неща са чудесен начин за спестяване, но преди да приемете дарени предмети (като например стационарния център за дейности, за който съседката ви се кълне, че е забавлявал детето ѝ с часове), направете бърза проверка. Да, оборудването вероятно е безопасно, но вашето спокойствие е от ключово значение, когато пазарувате за бебето си. Потърсете информация за артикулите, за да се уверите, че те отговарят на съвременните стандарти за безопасност.

Не можете да обуздаете желанието си да купите тези страхотни панталони за вашия малчуган? Ще се възползвате от тях повече, ако купите шестмесечния размер вместо тримесечния. Само се уверете, че все още ще е подходящ за сезона. Много бебета израстват до шестмесечните дрехи,  много преди да навършат половин година. И докато твърде големите дрехи могат да бъдат навити, за да паснат на малката ви модна звезда и след това да бъдат развити обратно няколко месеца по-късно, твърде тясната дреха е равна на раздразнено бебе и нещастна майка.

Вашето малко бебе все още не иска дизайнерски дрехи – което е за добро, тъй като по-простото е по-добро, когато става въпрос за тези сладки, малки, бебешки дрешки. Вместо това,  потърсете облекла, които се закопчават с цип. Вероятно ще откриете, че циповете ще спестят на вас, или на партньора ви  разочарованието и досадата от закопчаването  на всички тези малки копченца, когато сте недоспали или бързате.

Когато става въпрос за първите разходки с бебето, може да се окаже, че леката универсална рамка на количката, която ви позволява да монтирате  детско столче за кола е най-добрият и най-евтин вариант за момента, и за следващите няколко месеца. Така,  ще имате време да разгледате другите варианти на колички, докато се разхождате из квартала или мола. Може би, ще изберете количка за джогинг,  за разходки в парка или лесна за прибиране количка с чадър. Ако пък сте градска майка, ще изберете лека количка с много място за съхранение под нея ( удобна за пренасяне на играчки на детската площадка, когато детето проходи), съветват родители, които вече са минали по вашия път и през тоз избор на детска количка.

Когато съставяте списъка си за пазаруване, запишете всичко, което смятате, че ще ви е необходимо през първата година на бебето. Но,  ако не получите столче за хранене, център за занимания или проходилка за бебето като подаръци за първия  бебешки празник, не тичайте и не ги купувайте веднага. Бебето няма да има нужда от тях, или да ги използва, поне още няколко месеца и можете да купите тези артикули и други принадлежности на по-късен етап, когато бебето израства. И кой знае – може би дотогава на пазара ще има самопочистващо се столче за хранене например  и ще се радвате, че сте изчакали.

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук