Детска мода. Какво да търсите при избора на детско облекло

Детска рокля

Историята на детската мода е на повече от двеста години. До края на 18-ти век детското облекло е просто по-малко копие на костюма на възрастен. При шиене на дрехи не се отчитаха физическите характеристики на фигурата на детето, то беше претоварено с декоративни елементи и не беше адаптирано към темперамента на децата.

С течение на времето детската мода започва да се развива по свой собствен начин: стилът става по-свободен и спокоен, цветовата схема има все повече и повече нюанси, дрехите стават по-удобни и красиви.

Днес детската мода продължава да процъфтява заради желанието на родителите децата им да отговарят на съвременните тенденции в модната индустрия. Детското облекло се развива в съответствие с общите модни тенденции, но сега се обръща много повече внимание на психологическите и физиологични особености на децата. На всеки празник всеки родител се стреми детето му да изглежда изключително стилно, особено когато става въпрос за национални празник на България.

Има много стилове на разположение за най-малките в модната индустрия. Това е практичен, удобен и актуален ежедневен, който е особено подходящ за активни деца. Това е и блясък (дрехи за тържества), и класически стил, и еклектичен (комбинация от основните модни тенденции). За спортния стил се характеризира с комфорт, удобство, прости форми и функционалност. Романтичният стил е подходящ за празнично и тържествено настроение, както и за спокойна почивка.

Има различни видове детски дрехи в зависимост от тяхната възраст и пол. За най-младите модни мъже и жени родителите избират ярки бодита, комплекти и гащеризони. Тениски, ризи, блузи поло, шорти, поли, рокли, сарафани, панталони, пуловери, якета, обувки – това са само основният „арсенал“ на детското облекло. Освен това учениците и тийнейджърите обичат да носят боди, скини, качулки, пуловери и други модерни неща. Накратко, намирането на стилни дрехи за дете на всяка възраст вече е много лесно. На пазара се намират и модерни тематични дрехи като например тениска с надпис Трети март или яке с националното знаме върху него. По този начин ние се обличаме и в унисон с темата на празника.

Изборът на детски дрехи е истинско удоволствие, но за да може то да забавлява и да продължава да радва детето през предвиденото време, трябва да знаете основните правила по избора му. Те ще ви помогнат да направите по-малко грешки в процеса на пазаруване.

Правило №1 – обърнете специално внимание на цветовете и нюансите. Всеки, който си мисли, че децата са еднакви на цвят, дълбоко се лъже. Още от ранна възраст малките имат свои лични предпочитания в цветовете. Освен това при момчетата и момичетата те могат да бъдат коренно различни. Общото между тях е, че децата не обичат много тъмните тонове. Психолозите са убедени, че правилните цветове влияят положително не само на настроението на децата, но и на тяхното самочувствие. Така че, не можете да лишавате вниманието и темперамента на детето си. Например, активните деца вероятно ще бъдат по-доволни от дрехи с ярки цветове, а спокойните – ще оценят дрехите със същите балансирани нюанси.

Правило №2 – удобство и свобода на движение. Колкото и стилни и скъпи да са дрехите за дете, не трябва да забравяме основното – те трябва да са удобни. Много е важно дрехите да не ограничават свободата, да не притискат и стягат, за да не пречат на нормалното кръвообращение. Не избирайте дрехи с елементи, които могат да пречат на детето, да го дразнят.

Правило №3 е естественият състав. Колкото по-малко е детето, толкова по-естествена трябва да е материята, от която са изработени дрехите. Също така трябва да обърнете внимание на шевовете, покритието и декора. Облеклото трябва да е меко с външни шевове. Естествените материи като лен, вълна и памук са чудесни възможности за деца от всички възрасти.

След това имайте предвид практичността. Децата винаги растат, но това не означава, че дрехите трябва да стигат само за един сезон. Качествените неща винаги ще издържат по-дълго и по-малките братя или сестри ще ги използват, ако е необходимо. Те могат да бъдат предадени и като хуманитарна помощ. Следователно, колкото по-активна е работата на нещото, толкова по-практично трябва да бъде то.

И не на последно място: въпреки всичко дрехите също трябва да са модерни. Усещането за стил у детето се развива от най-ранна възраст, затова е важно да му помогнем да възпитава добър вкус.

Добре подбраните дрехи не само ще зарадват вашето бебе и вас, но и ще радват очите на околните. Така че, бъдете модерни и внушавайте чувство за стил у децата от малки!

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук