Чехли за деца: съвети за избор на правилния чифт

детски пантофки

Детските пантофи поддържат краката топли, предпазват ги от замърсяване и придават повече стабилност по време на игра. Въпреки всичко това, много родители не са сигурни дали пантофите са необходими или препоръчителни за малки деца.

Причината за тази несигурност е, че развитието на мускулите на краката и ставите на детето, което според някои лекари се подпомага най-добре, когато детето ходи босо. Ако обаче изберете правилния размер (и изберете висококачествен чифт) чехли, те също могат да осигурят подходяща опора за краката на вашето мъниче.

Как се развиват детските крачета

Малките сладки крачета на бебето са много меки от самото начало – това е, защото те са изградени от хрущялна тъкан. Сводът на крака на бебето все още не е изразен – стъпалото всъщност е плоско. Сводът първо започва да се формира, когато бебето бавно започва да се учи да ходи.

Когато бебето започне да се движи или ходи по различни видове повърхности и да изпробва различни движения, започва развитието на мускулите на краката и баланса.

Когато са много малки, бебетата в идеалния случай трябва да ходят боси; или, ако е много студено, трябва да носят чехъл с тънка, гъвкава подметка. Дължината на крачето на бебето също се променя значително през годините:

От 0 до 2-годишна възраст кракът нараства приблизително 2 сантиметра годишно (2-3 размера на обувките) -> кракът трябва да се измерва на всеки 2 месеца, за да се гарантира, че чехлите прилягат правилно

От 3 до 5-годишна възраст кракът расте приблизително 1,5 сантиметра годишно (2 размера на обувките) -> стъпалото трябва да се измерва на всеки 3 месеца

От 6 до 11-годишна възраст кракът расте приблизително 1 сантиметър годишно (1-2 размера на обувките) -> стъпалото трябва да се измерва на всеки 6 месеца

Детето за първи път достига своя „постоянен“ размер или размер на обувките за възрастни през своите тийнейджърски години: за момичета това е около 12-годишна възраст, а за момчета – около 14-годишна възраст.

За какво да гледаме при избора на детски пантофи?

Когато става въпрос за избор между ходене бос, само с чорапи или с чехли, наистина зависи на какъв тип повърхност прекарва детето времето си и колко активно е то.

Например, ако домът ви се състои предимно от студени подови настилки, краката на вашето мъниче ще останат най-сигурни и чисти в чифт добри чехли. Изборът на чехли с подхлъзна подложка може да помогне за предотвратяване на подхлъзване и падане.

В идеалния случай подметката трябва да е мека и гъвкава – това позволява пантофът да приляга правилно на крака на детето ви и помага да се подпомогне развитието му.

Когато децата играят, краката им често започват да се потят – затова ще искате да изберете пантофи за детето, които са изработени от дишащи материали , като памук или вълна.

Чехлите с велкро затваряне също са чудесен избор, тъй като след това можете да регулирате пантофката така, че да пасва идеално на крака на детето ви. И накрая, най-важната част от избора на чифт чехли е избирането на правилния размер . Пръстите на краката никога не трябва да се мачкат заедно и зоната на петата трябва да предлага добра опора.

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук